Homekoirapalvelut

Homekoirapalvelut yhdistettynä rakennusalan ammattilaisen arvioon

Mikäli asukkaiden oireilun tai jonkin muun havaitun ongelman takia on syytä epäillä asunnossa olevan hometta, voidaan asiaa tutkia helposti ja edullisesti homekoiran avulla. Rak-Fix oy:n omien homekoirien avulla voidaan rakennusteknisiin tutkimuksiin lisätä myös homekoiratutkimus.

Homekoiratutkimuksen avulla päästään selville vaurioituneiden rakenteiden sijainnista, jolloin lisätutkimusten tekeminen saadaan kustannustehokkaasti alkuun. Homekoira on rakennuksen kuntotutkijalle oiva apuväline ja tapa selvittää mikrobivaurioiden olemassaolo.

Ennen homekoirakartoitusta annetaan tilaajalle ohjeet kuinka tulee toimia ennen homekoiran tulemista rakennukseen.  Rakennusalan ammattilaisen kanssa käytettynä homekoirasta saadaan täysi hyöty jo ensimmäisen tutkimuksen myötä. Raportissa otetaan kantaa kosteusvaurioihin erikoistuneen ammattilaisen silmin, vaurion mahdollisiin syihin ja korjaustarpeeseen.

Rak-Fix oy:n omat homekoirat Fixu ja Uuno tunnistavat tyypillisimmät kosteusvauriohomeet ja löytävät ne helposti. Homekoira on oiva apuväline kuntotarkastuksessa, aivan kuten esim. pintakosteusmittari. Koiralla saadaan selvyys mikrobivaurioituneista rakenteista, ja näin voidaan kohdentaa tarkempia tutkimuksia oikein. Koiran hajuaisti on ilmiömäinen. Ei voi kuin ihastella sitä miten helposti koira haistaa homeen.