Homekodista toiseen

On surullista seurata, miten monet vakavasti homeille altistuneet ihmiset etsivät uutta puhdasta kotia. Viimein uuden kodin löydyttyä hävitetään irtaimistoa, kirjoja valokuvia ja huonekaluja. Aloitetaan uudelta puhtaalta pöydältä, puhtaassa kodissa.

Valitettavan usein käy kuitenkin niin, että uudessa kodissa oireilut alkavat taas uudelleen. Tilanne on katastrofaalinen. Ihmiset ovat taloudellisessa ahdingossa ja henkisesti loppuun palaneita. Tämä on harmi kyllä täyttä totta ja nykypäivän realismia. Nämä asiat ovat vaikeita. Miten löytää varmasti homeeton asunto. Omistusasunnon ostajat käyttävät usein asiantuntijaa tekemässä kosteuskartoituksia ja antamassa arvioita rakennuksen kunnosta. Ymmärrettävää, että edes jonkinlainen tutkimus teetetään, koska kyse on isosta sijoituksesta.

Vuokralle muuttajat toivovat parasta ja ottavat riskin usein ilman mitään tutkimuksia. Asiantuntijat eivät valitettavasti näe kaikkea, eivätkä etenkään haista kaikkea. Itsekin lukeudun näihin asiantuntijoihin enkä mitenkään halua vähätellä, mutta olen vahvasti siinä uskossa, että jos joskus itselleni tulee eteen asunnon osto, niin sitä kauppaa ei tulla tekemään ilman homekoiraa.

Liittyvät julkaisut